Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Væver, Ane Henriksen, arbejder på et billedtæppe vævet af aflagte herreskjorter med arbejdstitlen Mandeverden i Kvindehænder. Projektet er det andet billedtæppe, Ane udformer med brug af skjorter.

Ane arbejder på et skjortebillede, som skal give mindelser til tidligere tiders bordløbere og kludetæpper med sirlige borter løbende som pynt undervejs, hun vil gerne vække erindring til ordet ’husflid’ og forsøger at hylde en udbredt tradition, som er så ringeagtet i Danmark.

Arbejdsprocessen
Ane har vævet med hele skjorter på en trend af silkegarn, som er limet sammen i stedet for spundet, hvilket gør det fladt og næsten som papir. Ane lægger hele herreskjorter ind i væven i borter. Imellem hver bort har hun vævet et grid i lærred i forskellige farver. Skjorterne er indsamlet fra et renseri, en genbrugsbutik og fra venner og bekendte. Farvepaletten har Ane således ikke selv defineret, men den er blevet til på baggrund af tilfældet og det forhåndenværende.

Farvesammensætning
For Ane har det været udfordrende at arbejde i så grov en teknik, et skjorteislæt fylder ca. 7 cm, når den lægges ind i væven. Den grove teknik oplever Ane som en anskuelighedsanvisning i væveteknikken – som en forstørret skoletavle. Det færdige billede måler med frynser 280 cm x 235 cm og kan på foto tage sig ud som en prøve på ca. 40 x 35 cm. Ane har erfaret, at et par af farvesammensætningerne i billedet ikke fungerer, som hun havde forestillet sig, måske fordi hun har været for forsigtig. Hun har derfor erstattet 6 indvævede skjorter efter vævningen for at skabe tydeligere borter i billedtæppet.

Skjortebilledet er ikke lavet til en specifik udstilling.

Latest News From the Workshops

Deadlines / events / articles

Subscribe to Newsletter