Hop til indholdet.

Projekt

Konstruktion af lydskulpturer

2016 / Billedkunst

I metalværkstedet arbejder El Hombre Invisible på en række musikinstrumenter, som han har skabt af genbrugsmaterialer.

Jan. 2016

Den grundlæggende tanke bag El Hombre Invisibles musikinstrumenter er, at alle materialer og genstande har en iboende klang. For ham opstår den interessante lyd, når genstandene får lov til at bevare deres naturlige lyd.  Han tilstræber ikke at simulere rigtige musikinstrumenter, der kan stemmes til kammertonen, men netop at udnytte de foræringer som forskelligt genbrugsmateriale helt naturligt tilbyder.

I metalværkstedet arbejder han på et musikinstrument kaldet ”Woodblocks”. En slags tromme-instrument skabt af hele stykker udhulet træ, der sættes sammen tre og tre med små metalskiver. El Hombre Invisible anvender træsorterne gran, hyld og fyr.

Ligeledes arbejder han på fire strygerbuer, der sat sammen mimer formen af en tulipan. Buerne er bøjet i genbrugsjern og monteret med klaverstrenge. De er i fire forskellige størrelser. Strygeinstrumenterne skal tilkobles en pickup for at skabe lyd.

Et sidste instrument, El Hombre Invisible arbejder på, er en ’hang’. Hangen er fremstillet af to stålplader, der nærmest danner form af en UFO. I overdelen skærer han revner formet som tunger hele vejen rundt, og disse fungerer som tonefelter.

Instrumenterne skal tages i brug ved fremtidige koncerter af El Hombre Invisible.

SVK, Gammel Dok Pakhus, Strandgade 27 B, 1401 København K, +45 32 96 05 10, info@svfk.dk
Sekretariatet har åbent man. – fre. kl. 9-15. Lør. – søn. lukket.
CVR: 11887260