Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Billedvæver, Kari Guddal, arbejder på at indfarve garner til nye billedtæpper, som skal udstilles på Huset i Asnæs til august 2016. 

Gennem hele sin kunstneriske praksis som væver har Kari Guddal anvendt garner i egen indfarvning. Kari benytter et væld af farvenuancer i sine billedtæpper – ofte mere end 300 forskellige farvetoner. Det er blevet et særkende for hendes arbejde, at hun selv står for indfarvningen for at frembringe et helt særligt udtryk i billedtæpperne. Karis arbejde er kendetegnet ved et meget stort samspil mellem de forskellige farvenuancer, som – særligt når de ses på afstand – træder frem i et sitrende udtryk.

Kari har gennem flere år benyttet faciliteterne ved SVK til både indfarvning af garner og selve vævningen af de imponerende gobeliner. Under sit nuværende ophold har Kari medbragt sit omfattende arkiv over farveprøver for endnu engang at genskabe præcis de nuancer, hun skal bruge fremadrettet. Hun sætter stor pris på farvekanonen i tekstilværkstedet, fordi hun med den kan overrisle garnet. Det trækker farven på en anden måde, end hvis man indfarver i gryder, og Kari ville derfor ikke kunne opnå samme intense farve på eget værksted.

 

 

 

 

Indfarvning

Nyhedsbrev

Få ansøgningsfrister, arrangementer og artikler direkte i din indbakke.

Latest News From the Workshops

Deadlines / events / articles

Subscribe to Newsletter