Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

I de første to måneder af 2008 arbejdede kunstnergruppen 8_marz (billedkunstnerne Dagmar Krøyer og Jonas Seeberg) på Statens Værksteder for Kunst. De skulle realisere værket HOME til udstillingen ‘SPRING 2008’ på Århus Kunstbygning.

Kunstnerne fortæller at det var helt afgørende for projektet, at de kunne bygge huset på Statens Værksteder: “For det første er det ikke let at finde et sted, hvor man kan bygge en konstruktion, der er fem meter lang, 3 meter høj og 3 meter dyb. For det andet var det helt fantastisk at være tilknyttet træværkstedet. Det var det af to årsager: For det første var der alt, hvad man kunne tænke sig af maskiner og værktøj, og for det andet kunne vi løbende evaluere vores projekt og få diverse gode råd fra træværkstedets leder.”
Kombinationen af at have god plads, alle nødvendige værktøjer og professionel sparring gav dem de optimale betingelser for at arbejde med deres projekt.

Projektet HOME er kort fortalt en hjemmeside, der bliver oversat til en fysisk konstruktion. HOME er et værk i to dele: en hjemmeside med 5 undersider og et hus med 5 rum.

Huset efterligner hjemmesiden så meget, som det kan lade sig gøre: Forsiden på hjemmesiden og facaden på huset er visuelt identiske og de præsentationer, der ligger på hjemmesidens undersider, er oversat til konkret form og installeret i de fem rum. For at være mere præcise var det den fysiske konstruktion, huset, der blev realiseret på Statens Værksteders træværksted.