Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Billedkunstnerne, Johan Rosenmunthe og Markus von Platen, har netop afsluttet deres ophold i Turboladen. Her producerede de hovedelementerne til deres udstilling Core, Mantle, Crust, der åbner i Kunsthal Nord til november. I forbindelse med Cph Art Week 2016 gav kunstnerne en artist talk, og dermed et blik ind i deres arbejdsproces og kommende udstilling.

Core, Mantle, Crust tager udgangspunkt i, hvordan materialer og objekter fysiologisk og betydningsmæssigt forandres gennem tiden, og med den kontekst de placeres i. Ligesom jordens kerne (core) har flere lag udenpå, kan objekter få tilføjet nye lag. Udstillingen bygger bro mellem de to kunstneres individuelle praksis, når de sammen, gennem installation, skulptur og video, undersøger sammenhænge mellem genstande, overflader og former.

Kunstnerisk møde i mindmapform
Begge kunstnere arbejder med associative systemer som omdrejningspunkt for deres kunstneriske praksis. Konkrete og ulogiske referencer kædes sammen i hvad de kalder en slags ’semioantropologi’, hvor både research, narrativ og intuition smeltes sammen. Som udgangspunkt for samarbejdet findes et mindmap, der viser de tanker og koncepter, som ligger til grund for værkerne; nogle rationelle og andre mere associative. Eksempelvis er et punkt ”An amorphous concept of time”, der forklares som et alternativt, eksperimenterende tidsbegreb, hvor lineær og cirkulær tid forkastes.

Svovl som kunstnerisk materiale
Udstillingen inkluderer desuden et forskningsprojekt, som er udviklet i samarbejde med studerende fra Institut for Kemi og Bioteknologi ved Aalborg Universitet. Interessen i svovl beror på dets faktuelle og symbolske referencer, som eksempelvis dets betydning i alkymien. Målet med forskningsprojektet har været at finde frem til en række forskellige blandings- og behandlingsmetoder med forskellige visuelle udtryk og materielle egenskaber. Med svovlen støbes en serie skulpturer, der udstilles i en række montre. Svovl-værkerne kan dog først støbes to uger inden udstillingsåbningen. I Turboladen har kunstnerne desuden lavet en film, som skaber en fiktion omkring svovlmaterialet og henleder tankerne på udvindingen af svovlet.

Et glimt ind i udstillingsrummene
Markus har været i kontakt med Amager Ressourcecenter, hvor han har fået lov til at komme ud og hente en række flamingo-blokke. Han har skabt en række skulpturer af materialet, som han har behandlet med forskellige plastiske materialer, hvilket har givet skulpturerne et mere stenlignende udtryk. De mimer genstande fra en glemt kultur, og skal være en del af ’Skulpturparken’ i udstillingen.

I Kunsthal Nords høje tårn vil der være en film, der bringer beskueren ind i en computeranimeret grotte, hvor der panoreres rundt, mens en monolog med uddrag fra arkæologiske tekster lyder.

I udstillingens sidste rum, ’Serverrummet’, har Markus planlagt en installation bestående af en række skærme, der viser film og elementer fra bitcoin-mining (bitcoins er en fritstillet valuta, og udvindes i store computernetværk ved at knække koder).

Se her en video fra Kunsthal Nord:

Nyhedsbrev

Få ansøgningsfrister, arrangementer og artikler direkte i din indbakke.

Latest News From the Workshops

Deadlines / events / articles

Subscribe to Newsletter