Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Næste ansøgningsfrist: 2. november 2020 kl. 24:00

Detaljer fra kommoden og stolen i Wai & Lanzavecchias Spaziale Series, som frem til d. 10. december kan ses hos Normann Copenhagen, Kbh Ø.

Hvordan får man møbler til konstant at ændre sig? Hvordan skaber man møbler, som reagerer på, hvad og hvor meget du putter i dem? Og ikke mindst: hvordan lader man møbler transformeres over i en sensibel leg imellem kurver, strukturer og indhold?
For Hunn Wai og Francesca Lanzavecchia var dette de store spørgsmål, da de i slutningen af august gik i gang med at arbejde på deres prototyper på Statens Værksteder efter at have vundet Time to design – new talent award 2009.
Fra d. 26. november kan resultatet ses hos Normann Copenhagen, hvor Wai & Lanzavecchia udstiller en række møbler som en del af deres Spaziale Series. Alle møblerne er udført i dansk ahorntræ og beklædt med udskifteligt, strækbart tekstil, der tager form efter de ting, møblet indeholder.

Her vil de besøgende kunne se en reol med beklædning, som på en og samme tid beskytter bøgerne og skaber skiftende skulpturelle udtryk, – en kommode som sluger dine ejendele i forskellige åbninger, – og en stol der som et tilflugtssted for en (eller to) både kan lukke af og åbne op for den omgivende verden.
Deres møbelserie kan ses som en designmæssig poetik, der i ordets egentlige forstand arbejder sig ud af boksen og gør op med den gængse måde at opbevare ting på. ”Vi ønsker at se Spaziale Series som et uhøjtideligt indslag i vores omgivelser, som objekter der opfordrer til samtale, tilskynder interaktion og foreslår nye opfattelser af, hvordan vi bruger vores møbler,” fortæller Wai & Lanzavecchia.
Om Time to design
Time to design – new talent award er en ny designpris med fokus på unge talenter og deres særlige behov. Prisen er blevet indstiftet på baggrund af et nyt og utraditionelt samarbejde mellem Statens Værksteder for Kunst og Håndværk, Normann Copenhagen og Link UP.
I 2009 bestod juryen af designerne Thomas Bentzen, Mathilde Aggebo og Dorte Østergaard Jakobsen, samt Frederik Hardvendel, direktør SVKH, Poul Madsen, CEO Normann Copenhagen og Ida Marie Nissen, arkitekt/grafiker og medstifter af Link UP
Prisen blev uddelt for første gang i 2008, og fra foråret 2010 gives der igen mulighed for at udvikle en professionel karriere gennem Time to design – new talent award 2010.
—-

Hvor og hvornår
Udstillingen kan ses fra d. 26. november til d. 10. december hos Normann Copenhagen, Østerbrogade 70, KBH Ø.
Læs mere om prisen og vinderprojektet

> Se video fra ferniseringen på Youtube
> Time to design

> Wai & Lanzavecchia

> Se video om prisen på Youtube

Nyhedsbrev

Få ansøgningsfrister, arrangementer og artikler direkte i din indbakke.

Latest News From the Workshops

Deadlines / events / articles

Subscribe to Newsletter