Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Næste ansøgningsfrist: 7. november 2022 kl. 24:00

Petits frères – Time to design 2011

Milia Seyppel i atelieret på Statens Værksteder.

Da Milia Seyppel, dette års vinder af Time to design – new talent award, påbegyndte sit arbejdsophold på Statens Værksteder for Kunst, var hendes intention at udforske den industrielle æstetik og overføre det særlige formsprog til en række nye designobjekter. Fra d. 24. november kan resultatet ses hos Normann Copenhagen, hvor den 29-årige tyske designer, uddannet fra Bauhaus Universität i Weimar, udstiller en serie lamper under den samlede titel Petits frères.

I løbet af processen har Milia testet muligheder såvel som begrænsninger i materialer og produktionsmetoder i forhold til at producere de linjer og former, hun havde dannet sig et billede af. Resultatet er et triumvirat af lamper udført i metal og glas, der i sig selv fortæller en historie om et designsprog, hvor håndværksmæssige færdigheder og nysgerrighed i forhold til, hvad materialet kan strækkes til, er den drivende faktor.

”Lampernes former er inspireret af den tidlige industrielle arkitektur. Hver enkelt har sin egen individuelle karakter og personlighed, men er på samme tid en del af lampefamilien. Udover forskelle i form og farve er der også en variation i mekanismerne omkring kontakter, som er i overensstemmelse med form og funktion i den enkelte lampe. Lamperne kan ses som søskende: ens og meget forskellige på en og samme tid,” fortæller Milia Seyppel.

Om prisen
Time to design – new talent award er en designpris med fokus på unge talenter. Prisen blev indstiftet i 2008 og består af tre måneders arbejdsophold på Statens Værksteder for Kunst, 50.000 kr. til materialer – sponsoreret af Træets Arbejdsgivere, DI, udstilling hos Normann Copenhagen samt karriererådgivning fra OeO.

Dette års gæstemedlemmer i juryen var den islandske leder af Iceland Design Centre Halla Helgadóttir, den danske

designer og arkitekt Nicolai de Gier og den danske arkitekt Kjeld Vindum. Juryen består derudover af faste repræsentanter fra partnere og sponsorer bag prisen: Frederik Hardvendel, direktør på Statens Værksteder for Kunst, Poul Madsen, direktør og stifter af Normann Copenhagen, Jesper Pagh, designer og del af Dansk Dynamit, Hans Jørgen Bruno Hansen, adm. direktør i Bruno Hansen Snedkerier og formand for TA’s designudvalg samt Thomas Lykke, designdirektør i OeO.

I 2012 vil et nyt designtalent få chancen for at vinde prisen.

Læs mere om Time to design – new talent award, vinderprojektet 2011 og tidligere års vinderprojekter på www.timetodesign.eu. Her kan også downloades pressebilleder.

—-
Udstilling hos Norman Copenhagen,

Østerbrogade 70, Kbh Ø.


Fernisering d. 24. november kl. 15-17.

Udstillingen kan ses frem til d. 8. december.

For yderligere oplysninger om Time to design – new talent award, kontakt direktør Frederik Hardvendel eller kommunikationsmedarbejder Ida Sofie Minke Anderson på Statens Værksteder for Kunst.

 

For yderligere oplysninger om Time to design – new talent award, kontakt direktør Frederik Hardvendel eller kommunikationsmedarbejder Ida Sofie Minke Anderson på Statens Værksteder for Kunst.

Tlf.: 32 96 05 10, e-mail: timetodesign@svfk.dk

> Milia Seyppel

> Time to design