Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Næste ansøgningsfrist: 8. november 2021 kl. 24:00

Kig ind i kunstens fødeklinik på kulturnatten

Fra Kulturnatten på SVK i 2009. Billedhugger Mogens Møllers Venus-statue under tilblivelse.

Siden 2006 har Statens Værksteder for Kunst åbnet dørene for kunst- og kulturinteresserede borgere på Kulturnatten – og fredag d. 14. oktober vil der endnu en gang være mulighed for at komme på rundvisning i de atelierer og værksteder, som til daglig er lukket land for offentligheden.

 

Statens Værksteder for Kunst deler adresse med Dansk Arkitektur Center i Gammel Dok Pakhus på Christianshavn. Bag de tykke mure gemmer sig en række store, lyse atelierer og specialværksteder, som professionelle kunstnere og designere kan søge adgang til, hvis de skal arbejde på et særligt krævende projekt. Arbejdsro og højt til loftet er et særkende for huset, der i gennemsnit huser 20 kunstnere og designere ad gangen.

Kulturnatten samt en række artist talks i løbet af året er den eneste mulighed for at kigge indenfor i dette værkstedshus, der siden etableringen i 1986 har dannet rammerne om tilblivelsen af mere end 3000 værker. Værker, hvoraf langt de fleste når ud til offentligheden via udstillinger, udsmykninger, designprototyper mv. Ud af mange eksempler kan nævnes Jørn Larsens runde spejlbassin foran Thorvaldsens Museum, Kathrine Ærtebjergs nylige udsmykning til Frederik d. 8.’s

palæ på Amalienborg og Kasper Saltos Runner-stol.

Tilmelding til guidede rundvisninger

På Kulturnatten er der mulighed for at møde kunstnerne midt i arbejdsprocessen og få et indblik i de udfordringer, både idé og formgivningsarbejde giver. Turen rundt i huset foregår som guidede rundvisninger i tidsrummet fra kl. 17 til 23.

Der er et begrænset antal pladser til rådighed, så vil man sikre sig plads på et bestemt tidspunkt i løbet af aftenen, kan billetter afhentes i sekretariatet fra kl. 10 d. 14. oktober. Det er også muligt at ringe på tf. 32 96 05 10 eller sende en mail til info@svfk.dk.

På projektsiden er det muligt at se, hvilke kunstnere der pt. arbejder på SVK.

—-

Er man nysgerrig efter at følge med i begivenhedernes gang på Statens Værksteder for Kunst, så kan man tilmelde sig nyhedsbrev på forsiden af www.svfk.dk og følge med på Facebook på http://www.facebook.com/statensvaerksteder

Yderligere info om Kulturnatten på www.kulturnatten.dk