Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Næste ansøgningsfrist: 2. november 2020 kl. 24:00

Investeringer i 3D-printer, vakuumsug og medieværksted

3D-printeren giver nye muligheder for at printe præcise modeller ud, primært for designere, men måske også for billedhuggeren?

Nu satser Statens Værksteder for Kunst og Håndværk målrettet på at kunne tilbyde designerne optimale arbejdsforhold. Igennem en samlet indsats med fokus på ny teknologi, avancerede behov og håndværksmæssig rådgivning ønsker vi at tilbyde denne faggruppe de muligheder, der efterspørges i en moderne kontekst.

 

SVKH har satset på at investere i faciliteter, der normalt er vanskelige for den enkelte designer at tilgå. Dvs. faciliteter som er dyre både i forhold til anskaffelse og drift. I den situation, hvor man har behov for at anvende sådanne teknologier i forhold til sit projekt, vil et arbejdsophold på SVKH være en mulighed for at realisere mere komplicerede designkoncepter.

 

I første omgang er det nu muligt at søge om brug af 3D-printer og vakuumsug til formspænd, men inden for kort tid vil et helt nyt it- og medieværksted også blive etableret – et værksted, der kommer til at råde over de digitale redskaber, der er relevante for de enkelte faser i en professionel designproces.

 

SVKH vil i fremtiden desuden udgøre en oplagt mulighed for eksempelvis at søge om tegnestueplads i kombination med værkstedsplads. På plan 4 vil der blive etableret miniatelierer, som kommer til at ligge i tilknytning til det nye it- og medieværksted med adgang til 3D-printer, scanner m.v.

 

Også ift. ansøgningsprocedurerne har SVKH nu valgt at prøve at møde designerne der, hvor de er. Således er det nu muligt at søge om arbejdsophold med en større fleksibilitet end hidtil. De lettere adgangsforhold kan få afgørende betydning for, at projekter kan gennemføres med et kortere varsel end hidtil.

 

Siden etableringen i 1986 har SVKH været et sted, som har lagt stor vægt på en professionel tilgang til håndværket. Det er stadig vores hovedfokus, nu blot med større investeringer i de nye teknologiformer, som professionelle designere og andre faggrupper efterspørger.

 

SVKH har i sin form altid været et afholdt sted for traditionelt funderede teknologier og værkstedsbrug, og basisværkstederne for træ og metal vil stadig udgøre et enestående tilbud om at arbejde med materialer og form fra bunden af. Desuden kan SVKH tilbyde et unikt miljø, hvor arbejdsro, koncentration og gensidig vidensudveksling står i centrum for et arbejdsophold.

 

Yderligere informationer

Hvis du ønsker yderligere oplysninger om de nye faciliteter, er du velkommen til at ringe til direktør Frederik Hardvendel på 32 96 05 10 eller skrive en mail til frehar@svkh.dk. Læs om ansøgningsprocedurer, kriterier for tildeling af arbejdsophold mv. her.

Nyhedsbrev

Få ansøgningsfrister, arrangementer og artikler direkte i din indbakke.

Latest News From the Workshops

Deadlines / events / articles

Subscribe to Newsletter