Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Næste ansøgningsfrist: 8. november 2021 kl. 24:00

Smykket Silver Nest af Yvette Nyrop Strenge Bredsted.

Kunsthåndværkermarkedets pris Håndfuglen10 er netop blevet uddelt i kategorien bedste nye produkt. Dette års pris gik til smykkedesignerne Rikke Lunnemann og Yvette Nyrop Strenge Bredsted. Blandt jurymedlemmerne var formgiver og keramiker Ole Jensen, som også sidder i områdeudvalget for industriel design på Statens Værksteder.

Smykkedesigner Rikke Lunnemann står bag Det gyldne plaster, som vandt en delt førsteplads ved bedømmelsen . Plasteret udfordrer den traditionelle udsmykning af kroppen og er samtidig en kommentar til køb-og-smid-væk kulturen.

Den anden del af prisen for bedste nye produkt gik til smykkedesigner Yvette Nyrop Strenge Bredsted for smykket Silver Nest. Værket er en lille sølvbeholder, som appellerer til samleren, der finder

blomster, sten ved stranden eller andre små minder.

Årets jury bestod af Anne-Louise Sommer (konstitueret rektor på Danmarks Designskole), Torben Zenth (stifter af Kopenhagen.dk og Kopenhagen Publishing) samt Ole Jensen. Ved at give prisen til hhv. et konceptuelt værk og et værk baseret på håndens smukt udførte arbejde ønskede juryen at vise kunsthåndværkets alsidighed.

—-

Prisen overrækkes ved åbningen af Kunsthåndværkermarkedet på Frue Plads i København den 12.-14. august 2010

> Kunsthåndværkermarkedet

> Danske Kunsthåndværkere

> Læs mere om de to prisvindere