Hop til indholdet.

4-dages kursus i fotografisk dokumentation af kunst

Kursusbeskrivelse
Kurset har til formål at give billedkunstnere på tværs af medier en styrket evne til at dokumentere egne værker og udstillinger. Derudover vil det give dem en ny viden og kundskaber inden for fototeknik og billedbehandling, som vil kunne bruges i mange henseender.

Med afsæt i deltagernes egen kunstpraksis gives en teoretisk og praktisk indføring i en bred vifte af de kundskaber og overvejelser, der omhandler dokumentation af kontemporære kunstværker. Der sættes fokus på, hvilke overvejelser man bør gøre sig forud for dokumentationen, det være sig allerede i produktionen af værket, under fotograferingen, i billedbehandling og sidst men ikke mindst i distribution og arkivering af det færdige materiale.

Ved brug af kursusdeltagernes medbragte værker etablerer vi en testudstilling, så vi kan se på dokumentation af rumlige scenarier. Vi diskuterer, hvordan forskellige medier kræver forskellige overvejelser og teknikker. Vi vil ydermere diskutere alternative dokumentationsmedier og se på, hvor de kan være mere brugbare end 2D repræsentation.

Ved kursets afslutning har du:

  1. Nye, forbedrede værktøjer til at dokumentere egne værker og proces
  2. Bedre kendskab til kamerateknik og teori
  3. Bedre kendskab til programmerne Photoshop og Lightroom
  4. Mulighed for at forbedre tidligere dokumentationsfotos

Krav
For at gøre kurset så vedkommende for den enkelte som muligt bedes alle tage et eller flere værker med fra egen praksis. Fokus vil primært være på at fotografere egne værker, men man må være indforstået med at ens medbragte værker også bliver dokumenteret af andre.

Da vi i softwaredelen vil arbejde med programmerne Lightroom og Photoshop, vil det kræve, at du har en computer med disse to programmer installeret (på engelsk) som du kan medbringe til kurset. Disse bliver udbudt af Adobe som “Creative Cloud Photography-plan” til 92,50 kr. inkl.moms/måned.

For at få størst muligt udbytte af kurset bedes du medbringe dit eget kamera med mulighed for manuel styring (af blænde, lukketid og iso og gerne udgang til flash) og et stativ til rådighed (kontakt evt. SVFK om muligheden for at låne disse).

Kurset består af 4 dages undervisning, vejledning, øvelser og en gennnemgang.
Undervisning, øvelser og aktiviteter vil foregå i tidsrummet kl. 8:00-18:00. Visse dele af undervisningen vil kræve en smule hjemmearbejde.

Ansøgning og målgruppe
Kurset henvender sig til professionelle billedkunstnere, der ønsker at dokumentere egne værker og udstillinger.

Send dit CV og en kort beskrivelse af din interesse i og forventninger til kurset i en samlet mail til kursus@svfk.dk senest søndag d. 16. februar 2020.

Om underviseren
David Stjernholm er uddannet MFA fra Kunstakademiets Billedekunstskoler og har derudover en BAA fra Arkitektskolen i København. Han har i en årrække arbejdet som professionel fotograf med speciale i fotografering af kunst og udstillinger.

Fakta
Kursusprisen er inklusiv materialer og en lille forfriskning. Du skal selv medbringe frokost. Er du medlem af BKF, kan du få 25% rabat. Tilbuddet gælder for de første 20 tilmeldte på alle vores 2020 kurser.

Har du spørgsmål til kurset, ansøgningsproceduren eller andet, så send en mail til kommunikationsansvarlige Rebekka Lewin: rebekka@svfk.dk

Vi forbeholder os retten til at aflyse kurset, hvis der ikke er nok tilmeldinger.

Foto: Jóhan Martin Christiansen

KURSUSINFO

4 dage:
9. – 12. marts 2020
Alle dage kl. 9-17

Adresse:
Statens Værksteder for Kunst
Strandgade 27B, Plan 4
1401 København K

Underviser:
David Stjernholm

Pris:

3.500 kr.
25% rabat for BKF medlemmer

Antal deltagere:
12

SVK, Gammel Dok Pakhus, Strandgade 27 B, 1401 København K, +45 32 96 05 10, info@svfk.dk
Sekretariatet har åbent man. – fre. kl. 9-15. Lør. – søn. lukket.
CVR: 11887260