Hop til indholdet.

Projekt

Billedhuggerbænken

2014 / Billedkunst

Mar. 2014

I Huggegården arbejder billedhugger Anders Krüger på en 17 meter lang skulpturel træbænk, som skal installeres permanent på Børnehusbroen over Christianshavns Kanal.

Anders’ Billedhuggerbænk er en del af en større opgradering af Christianshavns Torv, og realiseres i samarbejde med landskabsarkitekt Marianne Levinsen. Opdragsgiver på projektet er Københavns Kommune.

Anders har konstrueret bænken, så den går i dialog med broen og Christianshavns Torv, og forvandler broen fra passage til opholdssted.

”Jeg har arbejdet analytisk med rummets skalaforhold, stedets historie og nuværende situation.  I relation til Grønlandsmonumentet på torvet kan bænken betragtes som en indbydende, horisontalt udstrakt sokkel, hvor brugerne af bænken bliver en slags levende skulpturer, i kontinuerlig forandring. Bænken har en form og en skala, der associerer til bolværk eller fører tankerne til havnemiljøer, hvor træstammer og tømmer ligger og venter på at blive sejlet ud i verden.”

Bænken har siddepladser i to niveauer. Det øverste niveau er 60 cm. bredt og løber diagonalt med det nederste, der har en bredde på 120 cm. Bænken har plads til ca. 50 personer og er fleksibel i sin funktion, blandt andet i kraft af sin enkle geometriske form og meget store skala.

På SVK skaber Anders en 1:1 model af bænken ud fra arkitektoniske grundprincipper, der sikrer bænken stabilitet. Når modellen er færdig skal den afprøves på broen, før dens endegyldige placering bestemmes, og den rigtige bænk laves. Dén laver Anders i Azobé-træ, som er robust overfor slitage og tåler vejr og vind.

Billedhuggerbænken forventes indviet på Børnehusbroen i juli 2014

SVK, Gammel Dok Pakhus, Strandgade 27 B, 1401 København K, +45 32 96 05 10, info@svfk.dk
Sekretariatet har åbent man. – fre. kl. 9-15. Lør. – søn. lukket.
CVR: 11887260